Az élesztőt a vízben elkeverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Beleöntjük egy tálba, majd hozzárakjuk a tejet, a sót, a cukrot a tojást, egy bögre lisztet és az olvasztott vajat. Simára keverjük és félretesszük.
Egy tálba belerakjuk a puha, feldarabolt vajat, és hozzáadjuk a maradék négy bögre lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Ehhez keverjük a korábban összeállított élesztős összeállítást. Egy fakanállal, majd a kezünkkel összedolgozzuk. A tálat celfonállal lefedjük, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk.
Pihentetés után a tésztát egy lisztezett deszkárra tesszük. Átnyújtjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. Egyszerre csak egy adag tésztával dolgozunk, a többit a hűtőben tároljuk.
1 adag tésztát a deszkán kinyújtunk, és egy éles késsel pite szeletekre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve feltekerjük őket. Minden tekercset félhold alakra formázunk. Szilikonlappal, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket. Minden tekercs között 3-5 centi helyet hagyunk.
Kb. 2 órán át szobahőmérsékleten tovább kelesztjük a tésztát a tepsiben.
A sütőt 165 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét megkenjük tojással és 35 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.