A bacon szeleteket félbevágjuk, hogy beleférjenek majd a tésztába.
A leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd vízszintesen félbevágjuk. Ezután mindkét tésztacsíkot kb. 7 centis cikkekre vágjuk fel. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd a mákkal. (A mákból hagyjunk egy keveset a tetejére is).
A megszórt tésztacikkekre ezután ráhelyezzünk egy-egy félbevágott baconszeletet, majd feltekerjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráhelyezzük egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan lekenjük tojással, és megszórjuk ízlés szerint mákkal.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.
Megjegyzés
Langyosan egyszerűen abbahagyhatatlan. A hozzávalókból kb. 20-22 db mini croissant készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.