A sajtszószos gnocchi tésztához a hideg vízben feltett burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük. Rövid hűtés után meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és enyhén lisztezett felületen szétterítjük. Rászitáljuk a lisztet, a közepébe ütjük a tojást, hozzáadunk 1 csipet sót, és erőteljes mozdulatokkal lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztából vékony hengereket sodrunk, amelyeket kis darabokra vágunk. Ezeket villával egyenként bordás nudlikká formázzuk - de ez a lépés ki is mardhat.
A gnocchit nagy fazék lobogó vízbe dobjuk. A felszínre úszó darabokat szűrőkanállal kiemeljük, és melegen tartjuk.
A szószhoz a sajtot kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük, és a tejszínbe szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad.
Végül a gnocchit összeforgatjuk a sajtszósszal. Tetszés szerint bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.