A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojással, a meghámozott, finomra aprított lila hagymával és fokhagymával. A masszát sóval, a curryvel és a megmosott petrezselyem finomra vágott leveleivel ízesítjük. Összedolgozzuk egynemű masszává. Amennyiben túl lágy, egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
A sajtot 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. A húsmasszából nedves kézzel kis golyókat formázunk, a közepükbe egy-egy sajtkockát nyomunk. A gombócokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A vajbab szárát lecsipkedjük, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Kb. 15 perc alatt megfőzzük, ügyelve arra, hogy megpuhuljon, de ne főjön szét.
Az étkezési keményítőt néhány evőkanál hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a forró főzelékbe öntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.
A tejfölt egy kis tálban csomómentesre keverjük egy kevés főzőlével. Hozzáadjuk a megmosott citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Forrnalni innentől már nem szabad! A fasírttal tálaljuk. Kaporral díszíthetjük.
Videó! Így készítheted el a vajbabfőzeléket sajtos fasírttal! :
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.