A szezámmagos grissinihez a szezámmagot tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. A keverőtálba morzsolt élesztőt elkeverjük 1/2 tk cukorral és 1,5 dl langyos vízzel. Hozzáadunk 4 ek olajat és 1 ek pirított szezámmagot, majd robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, és kézzel simára gyúrjuk. A cipóvá formázott tésztát visszatesszük a tálba, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és két sütőlemezt vagy tepsit leterítünk sütőpapírral. A lisztezett felületen alaposan átgyúrt tésztát kb. 25 x 15 cm-es lappá nyújtjuk, és megkenjük 1 ek olajjal. Ezt keresztben 1 cm széles csíkokra vágjuk, és kézzel mindet rúddá sodorjuk.
A rudakat kellő távolságot hagyva a sütőlemezekre fektetjük, majd megkenjük egy kevés vízzel, megszórjuk a maradék szezámmaggal, és a sütő középső részében ropogósra sütjük tepsinként 10-15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.