A szezámmagos csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség mert a keményítő megpuhítja húst.
Elkészítjük hús bundáját. A tojást sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.
A sült tészta elkészítéséhez a száraz spagetti tésztát kerámia- vagy teflonbevonatos wokba tesszük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük addig, míg a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt, és felöntjük vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, ha kell, öntünk hozzá még vizet, de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul, ne maradjon alatta folyadék, mindet fője el!
A húskockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a palacsintatésztába öntjük, jól összekeverjük, és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan forró olajba helyezzük a falatokat, hogy szépen meghólyagosodjon a bunda. A sült húsokat papírtörlőre helyezzük, és leitatjuk róla az olajat.
A mézet, a ketchupot, a csilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat meghempergetjük ebben a szószban. A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.