A profiterol tésztájához a vajat egy lábasba tesszük, és felolvasztjuk másfél deciliter vízzel együtt. Felforraljuk a keveréket, levesszük a tűzről, majd fakanállal, gyors mozdulatokkal simára keverjük benne a lisztet addig, hogy a tészta elváljon az edény falától. 10 percig hűlni hagyjuk. Villával enyhén felverjük a tojásokat, majd egyenként, a tésztához dolgozzuk őket, míg sima és fényes nem lesz.
1 centiméter széles nyílású habzsákba töltjük, és 16–20, diónyi halmot halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsit a sütő középső rácsára helyezzük, és a fánkokat 220 fokon 15–20 percig sütjük vagy amíg megemelkednek és szép aranybarnára sülnek.
A sütőből kivesszük a fánkokat, és csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra. Kissé bevágjuk oldalt egy éles késsel mindet, hogy eltávozhasson belőlük a gőz. Visszatesszük a sütőbe, és további 5–10 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a fánkokat majdnem teljesen félbe vágjuk. Ha a közepükben nyers lenne a tészta, kikaparjuk egy teáskanállal. A szószhoz felolvasztjuk a vajat kis lángon egy deciliter forró vízzel együtt. Hozzáadjuk a cukrot, majd a kakaót, és addig keverjük, míg a cukor teljesen felolvad. Felforraljuk, majd további 4-5 percig főzzük, míg kissé besűrűsödik, és félre tesszük.
A tejszínt habbá verjük a vaníliával, és a tölteléket a fánkokba kanalazzuk. Mindet süteményestálra halmozzuk, és meglocsoljuk a csokiszósszal. A megmaradt szószt tálaláskor kis kancsóban kínáljuk a fánkok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.