Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sajtos batyu (kelt tésztából) recept
recept
Bonyolult

Sajtos batyu (kelt tésztából)

120 perc
5 adag
Átlagos
2023. 01. 14.

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, és a közepébe egy kis mélyedést fúrunk. Ebbe tesszük az élesztőt 1 dl langyos tejjel, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, 5 dkg olvasztott margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Ha megkelt a tészta jól átgyúrjuk, és 10 egyforma gombócra osztjuk. Egy sík, lisztezett felületen mindegyik gombócot külön-külön kb. 20-25 cm-es ovális alakra kinyújtjuk. Egy derelyevágóval (vagy éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át. Ezután megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a lereszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét a feltekert tészta alá hajtjuk).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Pisztáciás baklava
Recept
Egyszerű

Pisztáciás baklava

65 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Töltött tésztabatyu
Recept
Egyszerű

Töltött tésztabatyu

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hűtős kefires lángos
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Dűne ihlette fahéjas tekercs
Recept
Rafinált

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti recept
Recept
Rafinált

Csülkös batyu, ahogy Szabi a pék készíti

120 perc
|
9 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.