A lisztet egy tálba öntjük, és a közepébe egy kis mélyedést fúrunk. Ebbe tesszük az élesztőt 1 dl langyos tejjel, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, 5 dkg olvasztott margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
Ha megkelt a tészta jól átgyúrjuk, és 10 egyforma gombócra osztjuk. Egy sík, lisztezett felületen mindegyik gombócot külön-külön kb. 20-25 cm-es ovális alakra kinyújtjuk. Egy derelyevágóval (vagy éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át. Ezután megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a lereszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét a feltekert tészta alá hajtjuk).
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.