A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kikaparjuk. A húsát kisebb darabokra vágjuk, és a petrezselyemmel, a megpucolt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt egy késes aprítóval apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot és a zsemlemorzsát, és alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk, és meghempergetjük benne a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világosbarnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feszívja. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Ha a sütés vége felé sok levet ereszt a massza, keverjünk hozzá zsemlemorzsát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.