A sajtos cukkinigolyókhoz a megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk, a héját nem szükséges eltávolítani, és sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az összeaprított fokhagymát és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk, majd a két tenyerünk között diónyi golyókat formázunk belőle.
A cukkinigolyókat bepanírozzuk, vagyis egyenként lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni róluk.
A mártogatóshoz a tejfölt, a mustárt, a szárított petrezselymet, a citromlevet, a sót és a borsot alaposan összekeverjük egy kisebb tálban. A frissen sült cukkinigolyók mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.