A lisztben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk az 1 tk sót, az olívaolajat, majd fokozatosan hozzácsorgatjuk a meglangyosított tejet. Összegyúrjuk, simára dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
A megkelt tésztát 10 egyforma darabra osztjuk, mindet gombóccá formáljuk, és letakarva hagyjuk ismét 20 percet kelni. Ezután egyesével mindet hosszú, vékony hengerré sodorjuk (a sodráshoz ne használjunk lisztet!), a végeket elvékonyítjuk.
Minden hengerből perecet formálunk: a két végét behajtjuk a közepe felé, egyszer megtekerjük, majd óvatosan a közepéhez nyomkodjuk.
1,5 l vizet felforralunk. A lángot visszavesszük alatta, hozzáadunk 1 tk sót és szódabikarbónát. Szedő lapáttal, egyesével beletesszük az épp csak gyöngyöző vízbe a pereceket, és főzzük mindkét oldalukon 15-15 másodpercig.
Ezután sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük (hagyjunk köztük helyet), és rögtön megszórjuk a tetejüket nagy szemű sóval. A tepsit 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a pereceket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.