A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a langyos tejet, a nem szobahőmérsékletű vajat, a kovászt, a cukrot és a sót. A robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel összegyúrjuk.
A tésztát letakarjuk és meleg helyen 3 órán keresztül pihentetjük.
A tésztát 10 dkg-os darabokra osztjuk. Szabályos golyókat formázunk belőle, majd letakarjuk és meleg helyen további 2 órán keresztül pihentetjük. Utána a golyókból kb. 50-60 cm hosszú rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőle.
Vizet forralunk, beletesszük a szódabikarbónát (opcionális). A lúgos víz segíti a perec barnulását és attól lesz a külseje jellegzetes állagú. A lábasba egyenként beletesszük a pereceket. Ügyeljünk arra, hogy a víz végig forrásban maradjon. Megfordítjuk fél perc után, még fél percig főzzük, és szűrőkanállal kiszedjük őket.
Az előfőzött pereceket tojással megkenjük, megszórjuk a magokkal és 170 fokra előmelegített sütőben 22 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.