Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lágy margarint, és a langyos vizet. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. 5 percig pihentetjük, majd 12 darabba vágjuk és olajos kézzel cipókat formázunk belőle. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
A kelesztés után a cipókból hosszú rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsire tesszük és újra 15 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a perecek tetejét.
Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, kömény maggal, és sóval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 percre szép piros ropogósra sütjük.
Megjegyzés
Ez a perec egy igazi meccsnézéshez való ropogtatnivaló, sörkorcsolya, de a gyerekek kedvence is, mert nagyon ízletes és mutatós, kínálja magát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.