A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a zsírt, és összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük összegyúrni. Gyúrás közben apránként hozzáadjuk a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután kinyújtjuk a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. (A leeső tésztát szintén összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a kiszaggatott pereceket. Ezután lekenjük a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és köménymaggal. Behelyezzük a 150 fokra előmelegített sütőbe, majd szép barnára sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)
Megjegyzés
A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.