A lisztben alaposan elmorzsoljuk a kis kockákra vágott hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat és a habtejszínt, majd alaposan összegyúrjuk.
A tésztából 1,5 cm vastag téglalapot formázunk, aztán folpakba csomagolva betesszük a hűtőbe 60 percre.
Ha letelt az idő, vegyük ki a hűtőből a tészát. A tetejét megkenjük a villával felvert tojással, majd kis kockákra vágjuk. A kockákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal és mákkal. Végül aranysárgára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt a szezámmagos és mákos kockákat.
Megjegyzés
Nagyobb szemű sóval, vagy egész köménymaggal is megszórhatja a kockák tetejét. Ha kihűltek, sütőpapírral bélelt fémdobozban sokáig megőrzik frissességüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.