Az aktív, szobahőmérsékletű kovászot megetetjük 4-12 órával azelőtt, hogy dolgoznánk vele, majd 23-27 fok körüli hőmérsékleten tartjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl savanyú.
A lisztet a vízzel elkeverjük, épp csak míg teljesen összeáll. Hozzáadjuk a kovászt és az olajat, majd kézzel, vagy géppel alacsony fokozaton 8 percig dagasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne melegedjen túl a dagasztástól! Hozzáadjuk a sót és további 2-3 percig dagasztjuk.
A tésztát óvatosan átteszük egy 20X30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. Nedves kézzel eligazgatjuk. A tepsit fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki a tészta, és 3-4 órán át kelesztjük.
A friss rozmaringot leszedjük a szárról és pár mozdulattal rusztikusra aprítjuk és hozzákeverjük az olajhoz. Az olívabogyókat kettévágjuk.
A sütőt előmelegítjük 230 fokosra. Egy tálba vizet készítünk, és vizes ujjal minél több mélyedést nyomunk a tésztába, a tepsiben felülről lefele haladva. A mélyedésekbe 1-1 olajbogyót teszünk, majd a tésztát meglocsoljuk a fűszerolajjal.
A focacciát kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje idő előtt barnulna, fedjük le alufóliával. Megvárjuk, míg langyosra hűl, csak azután tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.