A focaccia tésztájához egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet és az élesztőt, hozzákeverjük a sót, majd hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat. Fakanállal összekeverjük, majd a tálból kivéve kézzel is átgyúrjuk a tésztát. Visszatesszük a tálba lekenjük olívaolajjal és letakarva 2 órán keresztül kelesztjük.
A kelesztés után egy sütőformát kikenünk olívaolajjal, beletesszük a tésztát és kézzel elnyújtjuk, a tetejébe az ujjunkkal mélyedéseket készítünk, ezekbe rakjuk a félbevágott paradicsomot, olívabogyót, friss rozmaringot.
Lekenjük olívaolajjal letakarjuk a tepsit és 45 percen át kelesztjük még. A sütőt előmelegítjük 250 fokra. A focacciát ezen a hőmérsékleten sütjük 10 percig, majd 200 fokon további 10-15 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.