Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
 Gesztenyés babka recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

 Gesztenyés babka

60 perc
6 adag
Megfizethető
2021. 01. 03.

Elkészítés

    1. A gesztenyés babkához élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük, majd következik a simaliszt és az őrölt mandula, a tetejére pedig a cukor és a só, illetve a kardamom, amivel dagasztani kezdjük. Pár perc után hozzáadjuk a vajat, amivel simára dagasztjuk. 45 percet pihentetjük letakarva, huzatmentes helyen.
    2. A tésztát 3 egyforma részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük, majd letakarva pihentetjük 15 percet. Közben lereszeljük a gesztenyemasszát, kikeverjük a mascarponéval és a rummal úgy, hogy sűrű, kenhető krémet kapjunk, majd hozzádjuk az étcsokit és a feldarabolt aszalt szilvát.
    3. A gombócokat 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és a három részre osztott tölteléket egyenletesen elkenjük rajtuk úgy, hogy a felső, hosszú oldalon 3 centit szabadon hagyunk. Szorosan feltekerjük, és hosszában kettévágjuk. X alakba egymásra fektetjük a két szálat, majd a két végét ismét megtekerjük, hogy egy fonatunk legyen. Így járunk el a másik két tekerccsel is. A kalácsokat sütőpapírral bélelt pástétomformába fektetjük, letojásozzuk és 45 percet kelesztjük. Ekkor már nem kell letakarni.
    4. A sütőt előmelegítjük 185 fokra, a kalácsokat újra letojásozzuk, kb. 30-35 perc alatt sülnek készre, a sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és gesztenyekrém rózsákkal, illetve csokiba mártott gesztenyegolyókkal dekorálhatjuk.

Nézed meg videón, hogyan készíti el a legfinomabb gesztenyés babkát Szabi a pék Szekeres Adriennel!

Megjegyzés
Nagyon finom és különleges kalács, amely az ünnepi alkalmak elmaradhatatlan süteménye.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

47 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.