A dagasztó üstbe beleöntjük a tejet, a burgonya főzővizét, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük.
Hozzáadjuk az átszitált BL 80-as lisztet, a sót, majd elkezdjük a dagasztást. Beletesszük az összetört főtt burgonyát, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától.
Olívaolajjal kikent tálba tesszük a tésztát, majd folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük. (Kb. 30 perc alatt.)
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, majd kb. 80 grammos gömböcskéket formázunk belőlük (12 db-ot). Letakarva kb. 15 percig pihentetjük őket.
A kolbászt ledaráljuk. A gömböket kilapítjuk, majd megtöltjük a kolbászkrémmel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a töltött tésztákat.
A maradék tésztából elkészítjük a malac alkatrészeit, és a videón látható módon dekoráljuk vele a tésztagömböket. Vízzel nedvesítjük a malackákat. Letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük őket. Újra lespricceljük őket vízzel.
210 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, majd a sütő oldafalát is lespricceljük vízzel, és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményeket.
A mártogatóshoz összekeverjük a mascarponét, az apróra vágott metélőhagymát, a sót és a borsot. Végül friss zöldségekkel és a metélőhagymás mártogatóssal tálaljuk a töltött süteményeket.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges töltött malacka
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.