A kakaós-narancsos briós elkészítéséhez a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel.
Az utolsó pár percben hozzácsipkedjük a vajat, végül lassú járaton belekevertetjük a narancs darabokat. Kb. 1 órát érleljük a tésztát letakarva a pulton.
A tésztát elfelezzük. Az egyik felet gömbölyítjük, a másikat 6 darabra vágjuk, és szintén gömbölyítjük. Így pihentetjük letakarva 15 percet.
A nagy gombócot hosszúkásra formázzuk és vajjal kikent bélelt pástétomformába tesszük, lekenjük tojással, majd fóliával lefedve pihentetjük 60 percet. Utána bevagdossuk.
A kis gombócokat egy hatos, rózsa alakú, vajjal kikent szilikon sütőformába tesszük a szép felükkel lefelé és szintén 60 percet pihentetjük.
190 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt megsütjük a briósokat. Porcukorral megszórva, málnalekvárral kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a kakaós-narancsos briós:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.