Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).
A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
Ha megkelt, akkor 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.