Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a fokhagymaport és a felaprított hagymaszárat. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat és annyi tejet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, hat egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük, és hosszúkás (kb 25 cm) formára nyújtjuk. A tészta elejére lecsepegtetett mozzarellát tépünk, majd felcsavarjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk a maggal. 30 perc kelesztés után 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.