A tészta hozzávalóit robotgépben alaposan kidagasztjuk, kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A medvehagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Ha nem találjuk elég sósnak, ízesítjük még sóval.
Két nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és letakarva hagyjuk újabb 15 percet pihenni.
A tésztagombócokat egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és 3-4 cm-es trapéz alakú tekercsekre vágjuk, majd az előkészített tepsikre rakosgatjuk őket.
A tepsin lévő tésztatekercseket letakarva hagyjuk még fél óráig kelni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt hajtoványokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal.
Az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.
Nézd meg videón, hogyan készül a medvehagymás hajtovány!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.