A medvehagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, szintén pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, ráfacsarjuk a citromlevet, és felöntjük a vízzel.
Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pürésítjük. Tálalásig melegen tartjuk. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.)
Megjegyzés
Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.