A megmosott medvehagymaleveleket ollóval laskára vágjuk. A megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén apróra vágjuk. A felaprított hagymákat olívaolajon addig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik, majd 1 dl tejjel krémszerűre turmixoljuk. Ezután a vízzel és az ételízesítővel felforraljuk. Közben a megmaradt tejet csomómentesre keverjük a rizsliszttel, és hozzáadjuk a hagymás léhez, összeforraljuk, és a sót csak a végén adjuk hozzá.
Tálalni kétféleképpen szoktuk. A gyerekek ropogósra sütött baconkockákat szórnak rá, mert azzal szeretik. Mi, felnőttek szárazon pirított mandulareszelékkel fogyasztjuk.
Megjegyzés
Gluténmentes leves recept, amit mindenki megkóstolhat, aki szereti a hagymás ételeket. Növényi tejjel is készíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.