A sültparadicsom-krémleveshez a paradicsomokat félbevágjuk, belsejükkel felfelé betesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közéjük teszünk néhány gerezd fokhagymát.
Meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokat megfordítjuk (hogy belsejükkel lefelé feküdjenek). 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben a vöröshagymát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy fazékban 1 evőkanál vajat megolvasztunk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot. Ekkor adjuk hozzá a sült paradicsomokat és fokhagymát, ízesítjük balzsamecettel. Fakanállal kicsit szétnyomjuk őket.
Összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró alaplevet, és megvárjuk, amíg felforr. Botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
Megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel, és hozzáöntjük a tejszínt. Megvárjuk, hogy rottyanjon kettőt, majd újra turmixoljuk, hogy biztosan nagyon krémes állagot kapjunk. A paradicsomlevest parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sültparadicsom krémleves!
Megjegyzés
Ha szeretitek a paradicsomlevest, érdemes ezt a sültparadicsomos változatot is megkóstolni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.