A megtisztított hagymát és a kicsumázott zöldpaprikát apróra kockázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, majd a héját lehúzzuk, a húsát a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk vagy présen áttörjük.
Egy fazékban felforrósítjuk az 1/2 dl olívaolajat. Rádobjuk az előkészített hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, valamint fokhagymát, és 10 percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, 1 l forrásban levő vízzel felöntve összeforraljuk, és további 10 percig főzzük.
Közben a kenyér héját levágjuk, majd a belét felkockázzuk és közvetlenül tálalás előtt egy kevés forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
A meleg levest tányérokba vagy csészékbe merjük és a pirított kenyérkockával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.