A klasszikus paradicsomleves elkészítéséhez egy fazékba kevés olajat teszünk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.
Ha a liszt megpirult, rákanalazzuk a sűrített és passzírozott paradicsomot is. Ezután a hagymát és a fokhagymagerezdeket adjuk hozzá, majd felöntjük vízzel.
A zellerszárakat és a zellergumót egészben beledobjuk a levesbe, megsózzuk, megborsozzuk. Ha a leves felforrt, nagyjából 1 órán át lassú tűzön főzzük. Ezután adjuk csak hozzá a cukrot.
A betűtésztát a csomagoláson lévő útmutatás szerint forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, és betűtésztával tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus paradicsomleves
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.