Egy kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott a zellert és a babérleveleket. Megsózzuk, és lefedve 10 percig pároljuk a zöldségeket.
Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük, egy kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük az alapanyagokat.
A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörösbabot, a felkockázott cukkinit és a tésztát, majd további 5 perc alatt készre főzzük a levest.
Megjegyzés
Ez az olasz mindent bele zöldségleves. Laktató és kiadós, az igazi, "megáll benne a kanál" típusú étel. Bármilyen zöldség jó bele. Egész évben készíthető az adott évszaknak megfelelő zöldségekből. Nyáron könnyebb, télen tartalmasabb a káposztának, babnak köszönhetően.
A receptet és a fotót Mivanitthon küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.