A babokat előző este beáztatjuk, főzés előtt leszűrjük. A répákat, a karalábét, a zellert, a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot 1/2 centis kockákra vágjuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, pár percig kevergetjük, majd beletesszük a fokhagymát. Pár perc múlva hozzáöntjük a húslét, és amikor felforrt, beletesszük a babokat, a zellert, a karalábét, és a répákat. Fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. A végén beleszórjuk a borsót, még öt percig forraljuk, majd takarékra vesszük a lángot.
A tojássárgát kikeverjük a tejszínnel, a levesből előbb egy, majd két merőkanállal beleszedünk, simára keverjük, végül visszaöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, majd tálalhatjuk is. Reszelt sajttal kínáljuk.
Megjegyzés
Anyukám gyakran készítette gyerekkorormban, de sokáig nem tudtam, hogy vajon ez az eredeti recept. Több helyen utánanéztem, és kiderült, hogy nincs egyéges recept, tartományonként, sőt, családonként különböző képpen készítik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.