A grízgaluska elkészítéséhez tányérba ütjük a tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk. Aprított petrezselymet is adhatunk hozzá.
A zöldségleveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk is.
Amikor forr a leves, 2 kanál segítségével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. (Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest sóval, borssal ízesítjük.
Az elkészült zöldséglevest apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
NÉZD MEG videón, milyen egyszerűen készül a zöldségleves grízgaluskával!
Megjegyzés
Villámgyorsan elkészíthető ez a különlegesen finom zöldségleves vele főtt grízgaluskával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.