A zöldségeket a paradicsom és a zöldpaprika (ami sárga) kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk, felkockázzuk.
A tojásból, pici sóból és a grízből nokedlisűrűségű tésztát keverünk, majd félrerakjuk.
Megdinszteljük a zsíron a vöröshagymát, majd amikor félig megvan, a többi darabolt zöldséget is hozzáadjuk, és tovább dinszteljük. Később a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel és visszatesszük a gázra. Ezután beletesszük a paradicsomot és a paprikát, és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor már puhák a zöldségek, a grízgaluskának valót beleszaggatjuk a levesbe egy kiskanállal. Amikor a grízgaluska megfőtt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
Megjegyzés
Víz helyett használhatjuk a megmaradt húsleves levét is. Azért Petőfi leves, mert a Minek nevezzelek című verse után szabadon variálható. A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.