A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk.
Felforrósítunk 3 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, összeforraljuk, belekeverjük a babérlevelet és a rozmaringot, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és 30 percig rotyogtatjuk.
A levesből kidobjuk a babérlevelet és a rozmaringot, majd a levet szitán átpasszírozzuk, ízesítjük még, ha szükséges, és hagyjuk kihűlni.
A bazsalikomleveleket leöblítjük, apróra vágjuk, és a langyos levesbe keverjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajban megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.