A zöldborsót forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, jeges vízbe tesszük, hogy megőrizze élénkzöld színét.
Leszűrjük, lecsepegtetjük. Pár evőkanálnyit félreteszünk, a többit késes aprítóba tesszük a túróval, a megtisztított medvehagymával és mentával, az olívaolajjal, egy kevés sóval és borssal együtt. Krémesre-darabosra törjük. Hozzáforgatjuk a félretett borsószemeket.
A zsenge cukorborsóhüvelyeket megmossuk, megtisztítjuk, majd keresztben, vékony csíkokra vágjuk. A borsópürét a tányérokba kanalazzuk, ráhalmozunk egy kevés cukorborsót, végül átforrósított pitával tálaljuk.
Megjegyzés
Cukorborsó helyett díszíthetjük a pürét gyufaszálnyi csíkokra vágott kígyóuborkával, vagy felcsíkozott medvehagymával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.