Kitekerjük a csomagolásból a konyhakész pizzatésztát. Félretesszük.
Késes aprítóban pürésítünk 1 marék durvára vágott diót, 2 ek lereszelt parmezánt, 1 csokor tisztított, aprított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 dl olívaolajat.
A mascarponét habosra keverjük, hozzáforgatjuk a medvehagymás pestót, ha szükséges, sózzuk. Rákenjük az előkészített tésztalapra úgy, hogy a hosszabb oldalain a széleket fél centi szélesen szabadon hagyjuk.
Óvatosan feltekerjük a tésztát, majd 3-4 cm-es tekercsekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőtálcába helyezzük. Átkenjük mindet a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető medvehagymás vendégváró is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.