A túrós pogácsa tésztájához a tejet meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölt, jól összegyúrjuk a tésztát, és konyharuhával letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A túrót a vajjal és a sóval eldolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk, a túrós tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, majd meghajtogatjuk, és kiformázzuk.
Lekenjük a felvert tojással a pogácsákat, megszórjuk a szezámmaggal, még kb. 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc-20 perc alatt ropogósra sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HAJTOGATOTT TÚRÓS POGÁCSA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.