A túrós pogácsa elkészítéséhez a lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, az olvasztott margarint, belemorzsoljuk az élesztőt és végül a sót is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, konyharuhával letakarjuk, 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 2 centi vastagra nyújtjuk. Késsel vízszintesen és függőlegesen is bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk a pogácsákat. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a túrós tejfölös pogácsa
Megjegyzés
A recept alapján nagyjából 30 túrós pogácsát készíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.