A pihe-puha krumplis pogácsa tésztájához a burgonyapüréport egy tálba öntjük, és fokozatosan ráöntjük a felforralt tejet, hogy olyan állagú masszát kapjunk, mint amikor a főtt krumplit áttörjük. Ez fontos, ne legyen híg a krumpli. Langyosra hűtjük (fontos, mert ha forró, elolvad a vaj, tönkremegy a tészta).
Közben pici, langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A dagasztótálban eldörzsöljük a lisztet a szoba-hőmérsékletű vajjal, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojássárgájákat, a már langyosra hűlt krumplit és a sót.
A tejfölt dagasztás közben adagoljuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Amikor már jól kidolgoztuk a tésztát, 30-40 percig pihentetjük, kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és átgyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk (bevagdossuk), és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és hagyjuk még 15-20 percig kelni. Megkenjük a pogácsákat tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.