A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
A pillekönnyűburgonyás pogácsa elkészítéséhez a cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a zsírral vagy vajjal és az áttört burgonyával összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt. Megsózzuk, és jól összedolgozzuk.
Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként egyszer meghajtogatjuk: lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm vastagra, a két szélét középre hajtjuk, majd félbehajtjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
A negyedik hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk mindet, és letakarva még 30 percig kelni hagyjuk.
A megkelt krumplis pogácsák tetejét megkenjük a pirospaprikával elkevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.