A krumplis pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
Közben a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Krumplinyomón áttörjük a langyos krumplit, és a sós-zsíros liszttel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg duplájára nem dagad (kb. 40-45 perc).
A tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük. Pihentetjük további 10 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.