A burgonyás pogácsa tésztájához a burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és átttörjük.
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a zsírt, a főtt krumplit, és alaposan kidagasztjuk.
A tésztát kelesztőtálba tesszük, és letakarva kelni hagyjuk 1 órán át.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, kinyújtjuk, majd előbb félbe, majd mindkét oldalát középre hajtjuk. Így hat réteget kapunk.
Pihentetés nélkül ismét kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra.
Éles késsel bekockázzuk a tetejét, majd 3-4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (kb. 40 db pogácsánk lesz).
A pogácsákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és letakarva hagyjuk 10-15 percig kelni.
A megkelt pogácsákat lekenjük a tojásos tejjel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a pehelykönnyű burgonyás pogácsa:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.