A pogácsa tésztájához a krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük.
Miután kihűlt, beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, a sütőport, majd a tojást, a tejfölt és a vajat. Jól összegyúrjuk, kb. 5-8 perc alatt szép, egyenletes tésztát kapunk.
Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és egy kisebb pogácsaszaggatóval előbb mintát rajzolunk a tésztára, majd kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire rakjuk, tojással lekenjükt, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EGYSZERŰ KRUMPLIS POGÁCSA
Megjegyzés
Nagyon egyszerű krumplis pogácsa recept, amely élesztő nélkül készül, így még keleszteni sem kell.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.