Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben. A lisztet egy tálba szitáljuk, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a hideg vajat és a zsírt. Hozzáadjuk a sajt felét, amely lehet részben füstölt sajt is, és a tojássárgáját, végül az élesztős tejfölt, és homogén tésztává gyúrjuk az egészet.
A tésztát letakarva a hűtőben pihentetjük fél órán át, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, a leeső tésztát újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL EZ A MENNYEI SAJTOS POGÁCSA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.