A sonkás-krumplis pogácsa tésztájához a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük, majd áttörjük, és hagyjuk hűlni.
Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk.
A lisztet a burgonyával, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, majd közepes keménységű tésztává dolgozzuk.
Langyos helyen negyedóráig kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a felvagdalt sonka egynegyedével. Összehajtjuk, 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és felvert tojással megkenjük a tetejét.
Kizsírozott tepsibe rakjuk, és közepes hőfokon megsütjük.
Megjegyzés
Ízesebb és omlósabb lesz, ha a sonka szalonnarészét is belevagdaljuk. Fekete Mihályné receptje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.