A megtisztított fokhagymát és salottát, valamint a hosszában félbevágott ecetes paprikákat apróra kockázzuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a leöblített rozmaring lecsipkedett levélkéit finomra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat összeforgatjuk a darált hússal és a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a masszából kb. 30 darab golyót formázunk.
A mártogatóshoz a sáfrányt elkeverjük 1 ek meleg vízzel. Serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Beleszórjuk a lisztet, enyhén megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, az alaplével és a tejjel. Hozzáadjuk a sáfrányt, és közepes tűzön főzzük kb. 5 percig.
A maradék felforrósított olajon a húsgolyókat körbepirítjuk kb. 4 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk. Fogvájóval a sáfrányos szószba mártogatva fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.