A pirított morzsához a zsiradékot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát, barnára pirítjuk, majd levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük.
Összekeverjük a túrót, a tojást, a búzadarát, a sót és a cukrot egy keverőtálban. 20 percig pihentetjük.
Kiadagoljuk egy fagyikanál segítségével és vizes kézzel gombócokká formázzuk.
Vizet forralunk és cukorral édesítjük. A forrásban lévő vízbe helyezzük a gombócokat.
Miután a gombócok feljönnek a víz tetejére, 3 percig főzzük, majd kivesszük és beleforgatjuk a pirított morzsába.
A fahéjas tejfölhöz a tejfölt, a cukrot, a fahéjat, és a csipet sót keverőtálba helyezzük és elkeverjük.
A mézeskalácsos meggyhez a meggyet, a cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, egy csipet sót és a citromlevet beleöntjük egy fazékba, felforraljuk, majd a kukoricakeményítős vízzel behúzzuk. 2 percig forraljuk, amíg ki nem fényesedik.
A pirított morzsában megforgatott túrógombócot a fahéjas tejföllel és a mézeskalácsos meggymártással tálaljuk.
Nézd meg a túrógombóc mézeskalácsos meggymártással elkészítését videón is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.