A lisztet a porcukorral, a vajjal és a könnyedén felvert tojással összedolgozzuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
A cukormázhoz összekeverjük a tojásfehérjét, a porcukrot és a citromlevet, majd megkenjük vele a kisült vajas kekszeket. Tetszés szerint díszíthetjük cukorgyönggyel. 1 nap szárítás után beszámozzuk őket az ehető filccel.
Nézd meg videón, hogyan készül vajas kekszből az ehető adventi naptár
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.