Felaprítjuk a zöldségeket, 8 db paprikát félreteszünk, a csumáját kiszedjük, ezeket fogjuk megtölteni. Előfőzzük a gersilt (árpagyöngyöt) 2- 2, 5 x-es mennyiségű vízzel . (Én csak megmosom,nem szoktam áztatni,mert szinte az utolsó percben jut eszembe, hogy azzal is helyettesíthetem a rizst:-).)
Egy mély teflon edényben, evőkanálnyi olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és együtt dinszteljük, rátesszük a felaprított vargányát,majd a kis kockákra vágott cukkinit, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy felaprított paradicsomot.
Egy tálban összekeverjük a gerslit, a lecsós alapot,meghintjük petrezselyemzölddel, összekeverjük az útifűmaghéjjal. Ezzel a masszával megtöltjük a a paprikákat, mint a töltött paprikát.
Abba az edénybe, amiben készült a lecsó beletesszük a maradék olajat és a paprikákat megpirítjuk, ettől nagyon kellemes ízt kap. Majd kiszedjük a tálba, a megmaradt olajra hintjük a lisztet és rántást készítünk, ráhintjük a piros paprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsom konzervet és rázogatva megpároljuk a paprikát. Ízesítjük egy kis mézzel,vagy édesítőszerrel.
Megjegyzés
Az újragondolt töltött paprikát először egy vegetáriánus barátunknak készítettem,de mindannyian megkedveltük. Ha nincs vargánya akkor csiperke+ laskagombával ajánlom a készítését:-) Persze csak csiperkével is finom:-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.