A szeletelt zabot bő, enyhén sós vízben 10-12 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és folyó víz alatt átmossuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon meg dinszteljük.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a lecsepegtetett zabot, a fűszereket és a tojást, majd alaposan összekeverjük.
A masszából gombócokat formázunk, és megtöltjük a paprikákat, majd egy lábasba tesszük őket, egymás mellé.
3-4 dl vizet felforralunk, és a töltött paprikákra öntjük, majd mehet rá a paradicsomlé. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzzük. Kuktában főzve a fütyüléstől számítva 10 percig főzzük alacsony hőmérsékleten.
Aranybarna rántást készítünk a zabpehelylisztből. Ehhez egy lábasba mérjük az olajat, a lisztet, majd halványra pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és kissé karamellizáljuk.
A paprikákat kiszedjük a paradicsomos szószból. A szószt a rántáshoz öntjük, azután pár percig forraljuk. Ha szükséges, állítsuk be vízzel a kívánt sűrűséget.
Tálaljuk főtt burgonyával vagy gluténmentes kenyérrel.
Megjegyzés
A klasszikus töltött paprika bizonyára sokak nagy kedvence. Van, aki a darált húsos masszát paprikába tölti, mások egyszerűen gombócot formáznak, és mellé tesznek pár darab paprikát. Mindegy, hogy melyik variációt választjuk, mert így is és úgy is eszméletlen finom. Mi most a töltelékben a rizst gluténmentes, szeletelt zabra cseréltük, a végeredmény pedig egyenesen fantasztikus lett. Ezt tényleg érdemes kipróbálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.