A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Tipp: mikrohullámú sütőben 8-10 perc alatt elkészül. Ehhez a megmosott krumplikat egy tányérra tesszük, lefedjük egy műanyag fedővel és 900 W-on 8-10 perc alatt puhára „főzzük".
A krumpli héját még melegen eltávolítjuk, és a margarinnal pürésítsük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a sót, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztából pici darabokat csípünk, és a két tenyerünk között nudlikat sodrunk belőle.
Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet, beleteszünk egy kevés sót, majd a nudlikat 1-2 percig főzzük. Nem szabad túl sokáig főzni, mert könnyen szétfő.
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zabpehelydarát, és megforgatjuk benne a lecsepegtetett nudlikat.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Megjegyzés
Egy tartalmas leves után második fogásként a nudli tökéletes választás lehet. Mi most elkészítettük gluténmentes, vegán változatban, zabpehelyliszttel, pirított zabpehelydarába forgatva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.